• Portes Obertes

  Concertar entrevistes: 93 311 21 61
 • 1

Curs 15-16

Programa Internacional

Convençuts de la importància de conèixer altres maneres de ser i de fer, creiem que és fonamental que els nostres alumnes puguin relacionar-se amb nois i noies d’altres països i cultures.

 LLEGIR MÉS

 

150è Aniversari de la Congregació Fills de la Sagrada Família

logo sf CAT

150aniversari CAT

Manyanet Batxillerat

Pare Manyanet Batxillerat 2015

 

Click a la imatge

Menjador

Galeries Fotos

L'usuari i la contrasenya són les mateixes que a Alexia.

 Galeria Fotos

Projecte Comenius

comenius-logo

Notícia MIT-Manyanet Sant Andreu

Aquesta setmana hem sigut notícia a TV3! La visita de Raichelle Aniceto, alumne del MIT, la podeu veure al següent enllaç:

youtube

Comunicats/Circulars

CIRCULARS:

 • Inici de curs
 • Autoritzacions medicaments
 • Autoritzacions 
 • Autoritzacions sortides primària
 • Autoritzacions sortides batxillerat
 • Autoritzacions sortides malaltia ESO
 • Informacions primers dies del curs

 

COMUNICATS:

 • Informació preinscripció 2015-2016
 • EI-EP: Ordres Rei Carnestoltes
 • EI-EP: 2a Ordre rei Carnestoltes
 • EI-EP: 3a Ordre rei Carnestoltes
 • P4: Fundació Miró
 • EI-EP: 5a Ordre rei Carnestoltes
 • 2n ESO: Vacunacions alumnat 

 

Circulars

Autoritzacions

Jueves, Febrero 26, 2015

Inici

Sant Josep Manyanet

(1833-1901)

 

Josep Manyanet nasqué a Tremp (Pallars Jussà, Catalunya) el dia 7 de gener de 1833, en la llar d'una família nombrosa i cristiana. Va haver de treballar per completar els estudis secundaris a l'Escola Pia de Barbastre i els eclesiàstics als seminaris diocesans de Lleida i d'Urgell. Fou ordenat sacerdot el 9 d'abril de 1859. Després de dotze anys d'intens treball a la diòcesi d'Urgell al servei del bisbe, es va sentir cridat per Déu a fer-se religiós i fundar dues congregacions religioses.


Amb l'aprovació del bisbe, el 1864, fundà els Fills de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep, i el 1874, les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, amb la missió d'imitar, honorar i propagar el culte a la Sagrada Família de Natzaret i procurar la formació cristiana de les famílies, principalment mitjançant l'educació i instrucció catòlica dels nens i dels joves i el ministeri sacerdotal.


Al llarg de quasi quaranta anys va promoure la formació i expansió d'instituts, obrint escoles, col·legis, tallers i d'altres centres d'apostolat en diverses poblacions d'Espanya. Avui, aquests instituts són presents a països d'Europa, les dues Amèriques i Àfrica.


Especialment cridat per Déu per presentar al món l'exemple de la Sagrada Família de Natzaret, va escriure diverses obres i opuscles a fi de propagar la devoció a la Família de Jesús, Maria i Josep; fundà la revista La Sagrada Familia i promogué l'erecció del temple expiatori de la Sagrada Família de Barcelona, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, destinat a perpetuar les virtuts i exemples de la Família de Natzaret i a ser la llar de les famílies de tot el món.

El 17 de desembre de 1901 morí a l'escola de Sant Andreu de Palomar, on descansen les seves despulles.


La fama de santedat que el distingí en vida, es va difondre a molts llocs. Per això, introduïda la Causa de Canonització el 1956, reconeguda l'heroïcitat de les seves virtuts el 1982 i aprovat un miracle gràcies a la seva intercessió, fou declarat Beat pel papa Joan Pau II el 1984 i vint any s després, el 16 de maig de 2004 fou canonitzat pel mateix Papa.


La seva gran aspiració era que «totes les famílies imitessin i beneïssin la Sagrada Família de Natzaret»; per això, maldà per fer un Natzaret a cada llar, una «Santa Família» de cada família. La canonització de Josep Manyanet ratificà no solament la santedat, sinó també l'actualitat del seu missatge natzarè familiar. És, tanmateix, el profeta de la família, el protector de les nostres famílies.

Fills de la Sagrada Família

L'escola Col·legi Jesús, Maria i Josep de Sant Andreu és un dels centres que pertanyen a la Congregació dels Fills de la Sagrada Família. Aquesta Ordre va ser fundada per Sant Josep Manyanet l'any 1864 a Tremp.


Actualment hi ha 8 col·legis actius a Espanya, dels quals 7 estan a Catalunya. Aquests centres estan ubicats a Madrid, Barcelona (2), Vilafanca, Blanes, Reus, Begues i Molins de Rei.

Altrament, al llarg del segle XX la vocació misionera que forma part de la proposta educativa de la Comunitat, ha portat l'ordre a obrir diferents parròquies i centres arreu del món: EUA, Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Brasil i Mèxic

Més informació sobre la Congregació: Espai web Fills de la Sagrada Familia

Caràcter Propi

Una família al servei de les famílies

Les Escoles Manyatenianes són una família al servei de les famílies, principalment per mitjà de l’educació i instrucció catòlica dels infants i dels joves, que segueix i proposa el model de la Sagrada Família de Natzaret.

Les escoles del Pare Manyanet promouen la formació integral dels alumnes d’acord amb una concepció cristiana de l’home, de la vida i del món. Són, al mateix temps, una llar i una escola, per tal que els alumnes, talment com Jesús de Natzaret, assoleixin un creixement integral i harmònic, i es preparin a participar activament en la transformació i millorament de la família i de la societat.

 

Promouen un ambient, que anomenem natzareno-familiar, que fa de les seves escoles una veritable prolongació de la llar, on l’alumne és conegut pel propi nom i cridat a ser una persona madura.

 

 Són centres on la cultura del cor i de l’intel·lecte dels alumnes constitueix la base de tota la tasca pedagògica, tot utilitzant els avenços tecnològics al servei de l’educació.

 

 Ofertem una educació cristiana

  

• Ensenyen la religió catòlica i pretenen la formació d’uns alumnes conscients i responsables, a través d’un plantejament fonamentat i crític del fet religiós.

 

• Afavoreixen la coherència entre la fe i el conjunt de sabers, valors i actituds del creients, de manera que desemboqui en una síntesi entre la fe i la vida, i en la seva participació activa en la comunitat eclesial.

 

• Eduquen en l’amor i per a l’amor com a valor suprem i fonamental del matrimoni i de la família.

 

• Consideren que la llibertat, la justícia, la solidaritat i la Pau, són valors que enriqueixen l’acció educativa i el seu cultiu és especialment urgent en la nostra societat.

 

• Orienten i acompanyen els joves en el descobriment i acompliment d’un projecte de vida realista i orientat vers els altres, en particular en allò que es refereix a la vida afectiva i sexual, l’activitat professional, l’opció sòcio-política, el sentit últim i global de l’existència, i també en una preparació remota al matrimoni bo i apreciant la seva dignitat i la seva vocació i missió.

 

.Tenen un Projecte Educatiu que concreta la realització gradual i progressiva d’aquesta proposta d’educació integral, d’acord amb els diversos nivells escolars.

 

• Una relació educativa personal amb l’alumne, que té l’origen en la coneixença, l’acceptació i el respecte de la seva singularitat i que es basa en el tracte familiar, la confiança i el diàleg.

 

• L’emulació, que significa superació d’un mateix i un estímul davant les pròpies limitacions i la prevenció, que no la sobreprotecció, respectant els bàrems de llibertat propis de l’edat i la responsabilitat que poden assumir com a eina pedagògica.

 

 

 

Història

Col·legi Jesús, Maria i Josep

“Els Padres”

Era al febrer de 1877 quan el pare Manyanet, un home de Tremp, de 44 anys d’edat, que acabava de fundar la congregació de religiosos i sacerdots anomenats Fills de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep per procurar la formació cristiana de les famílies, sobretot mitjançant l’educació dels seus fills, arribava a Sant Andreu de Palomar per establir-hi una nova escola que seria més tard el centre de la Congregació.

Sant Andreu era aleshores un dels pobles veïns de la ciutat comtal, amb una gran història pròpia però molt lligada a la gran ciutat. Tenia 14.971 habitants.

El pare Manyanet  va conèixer Sant Andreu a través de la predicació d’una missió quaresmal que donà molt de fruit espiritual entre els seus habitants. En aquella ocasió, entre Sant Andreu i el pare Manyanet,  va néixer una forta i total sintonia: Sant Andreu el considerarà com un dels seus fills adoptius, i el pare Manyanet es va sentir a Sant Andreu com a la seva segona pàtria.

Primerament, va llogar uns locals al carrer Tramuntana, 18, que han estat el bressol de moltes institucions andreuenques. Es tractava d’unes aules i d’un senzill habitatge pels quals pagava 25 duros al mes.

Tot desitjós de tenir una plataforma segura, comprà la Torre Llobet a la Travessia del Mar, avui carrer Sant Sebastià, 55. Es tractava d’uns baixos amb dues botigues, dos pisos amb terrat, una galeria i un hort a la part del darrere. Un total de 3.835 metres quadrats, dels quals 531 formaven l’edifici - escola. Naixia el Col·legi de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep, conegut tot seguit com a col·legi Jesús, Maria i Josep, i que es convertiria en la casa mare de la congregació, on el mateix pare Manyanet viuria els darrers 24 anys de la seva vida, on moriria el 17 de desembre de 1901 i on tornarien les seves despulles el 12 de gener de 1929. 

D’aquell fet memorable es compleixen més de cent anys. Més d’un segle de presència del pare Manyanet i dels Fills de la Sagrada Família a Sant Andreu de Palomar.

El col·legi ha celebrat tots els aniversaris més significatius els anys 1902, 1927, 1952, 1977... Més proper i amb una memòria molt viva, va tenir lloc la celebració del Centenari del Col·legi el curs 1977-78. La Comunitat Educativa de l’escola ho va programar i celebrar solemnement. El director d’aquell moment, el pare Àngel López, deia en el llibre Memòria del Centenari que “cent anys donen solera, donen història... cent anys en la constància d’un mateix ideal tenen promesa i realitat de fruit”. La Memòria de Centenari acaba dient que la “missió” de la Quaresma del 1877 segueix encara produint molt de fruit.

Aquests anys d’història viva del col·legi al cor de Sant Andreu fan pensar en tantes vides plenes d’il·lusió que han passat per aquestes o aquelles aules. Alumnes, professors, religiosos, personal d’administració i serveis, amics i col·laboradors... Són tantes i tan variades les persones i les institucions que han fet d’aquesta escola una segona llar, un lloc d’encontre, un centre de formació cristiana i d’instrucció...! Totes aquestes famílies són les que han constituït, ahir i avui, la gran família del col·legi Jesús, Maria i Josep, “Els Padres”.

 

_

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

Ús d’adreces IP i cookies, i recollida de dades estadístiques

El col·legi Manyanet Sant Andreu de Barcelona l'informa que la navegació d'un usuari per aquesta web deixa com a rastre l'adreça IP que li ha estat assignada pel seu proveïdor d'accés a Internet. Només es fa servir aquesta adreça per a fins exclusivament interns, com són les estadístiques d'accés al Portal.

Per a la utilització d'aquesta web, és possible que s'utilitzin cookies.

Les cookies (galetes) són arxius que es poden descarregar en el seu equip quan visita pàgines web. Són eines que tenen un paper essencial per a la prestació de nombrosos serveis de la societat de la informació. Entre d'altres, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació obtinguda, es poden utilitzar per reconèixer l'usuari i millorar el servei ofert.

Les cookies que es puguin utilitzar en aquest portal s'associen únicament amb el navegador d'un ordinador determinat (un usuari anònim), i no proporcionen per si mateixes cap dada personal de l'usuari. Aquesta web pot utilitzar els següents tipus de galetes:

-Preferències: Aquestes galetes permeten que els nostres llocs web recordin informació que canvia l'aspecte o el comportament del lloc com, per exemple, el teu idioma preferit o la regió en la qual et trobes. Per exemple, en recordar la teva regió, un lloc web pot proporcionar notícies sobre el tràfic o butlletins meteorològics locals. Aquestes galetes també et permeten canviar la mida del text, la font i altres parts de les pàgines web que pots personalitzar. La pèrdua de la informació emmagatzemada en una galeta de preferències pot fer que l'experiència del lloc web sigui menys funcional, però no ha d'afectar el seu funcionament.

-Seguretat: Utilitzem galetes de seguretat per autenticar usuaris, evitar l'ús fraudulent de credencials d'inici de sessió i protegir les dades d'usuaris enfront de tercers no autoritzats. 

-Processos: Les cookies de processos permeten el funcionament del lloc web i ofereixen serveis esperats per l'usuari que accedeix al lloc web com, per exemple, la navegació per pàgines web o l'accés a àrees segures del lloc web. Sense aquestes galetes, el lloc web no pot funcionar de forma adequada.

-Estat de la sessió: Els llocs web solen recopilar informació sobre la forma en què els usuaris interactuen amb un lloc web. Aquesta informació pot incloure les pàgines que els usuaris visiten amb més freqüència i si els usuaris reben missatges d'error de determinades pàgines. Utilitzem les denominades "cookies d'estat de la sessió" per poder millorar els nostres serveis per tal de millorar l'experiència de navegació dels usuaris. Si aquestes galetes es bloquegen o s'eliminen, el lloc web seguirà funcionant. Aquestes galetes també es poden utilitzar per mesurar de forma anònima l'eficàcia del pagament per clic (PPC) i de la publicitat afiliada.

-Cookies d'anàlisi: permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització i activitat que fan els usuaris de la nostra pàgina web, així com elaborar de perfils de navegació dels usuaris en aquestes pàgines i en les nostres aplicacions, tot això amb la finalitat d'introduir millores.

L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per ser avisat en pantalla de la recepció de cookies i per evitar la seva instal·lació en el seu disc dur. Tots els navegadors permeten fer canvis amb la finalitat de desactivar la configuració de les galetes. Aquests ajustaments es troben ubicats en les "opcions" o "preferències" del menú del seu navegador. A continuació podrà trobar els links de cada navegador per desactivar les cookies seguint les instruccions:

Explorer:http://windows.microsoft.com/es-es/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9

Firefox: http://goo.gl/F5pHX

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042

Opera: http://help.opera.com/Windows/11.50/es-ES/cookies.html

L'informem, però, que hi ha la possibilitat de que la desactivació d'alguna galeta impedeixi o dificulti la navegació o la prestació dels serveis oferts en aquesta web.

ENLLAÇOS

Per facilitar la recerca de recursos que creiem que són del seu interès, pot trobar en aquesta web enllaços a altres pàgines. Aquesta política de privacitat només és d'aplicació a aquest web. El col·legi Manyanet Sant Andreu de Barcelona no garanteix el compliment d'aquesta política en altres webs, ni es fa responsable dels accessos mitjançant enllaços des d’aquest lloc.